Un duo de fotografi creaza un parfum pornind de la o fotografie

tumblr_msq3l5l7Ac1qgiquqo1_1280

Cuplul de fotografi de moda olandezi Inez de Lamsweerde si Vinoodh Matadin s-au inspirat din ce mai reprezentativa creatie fotografica a lor, Kirsten, 1996, si s-au gandit ca pot sa o transforme intr-un parfum.

Cei doi fotografi sunt doua dintre cele mai importante nume ale fotografiei de moda din lume, organizand sedinte foto pentru mari case de moda cum ar fi Dior, Miou Miou sau Valentino si chiar au regizat si un videoclip pentru Lady Gaga. Acum si-au reorientat talentele spre cealalta parte a modei,  si anume arta parfumeriei.

Parfumul celor doi este denumit 1996 si a fost creat in colaborare cu producatorul suedez de parfumuri Byredo. Fiecare cutie in care este depozitat parfumul este decorata cu o reproducere a fotografiei originale, iar pentru acest parfum cei doi au creat si o colectie de bijuterii.

“Suntem intotdeauna in cautarea celelilalte fatete a unei monede cand realizam fotografiile unei campanii publicitare pentru parfumuri, in care design-ul sticlei, numele, parfumul in sine etc. toate au fost deja stabilite. Intotdeuna ne-am spus ca ne-ar placea sa cream un parfum in sens invers,  asa ca parfumul nostru s-a bazat pe fotografia noastra, Kirsten, 1996. Ben Gorham de la Byredo a creat interpretarea perfecta a tendintelor opuse din aceasta fotografie.” au declarat cei doi artisti blogului magazinului Barney’s, unde va fi pus parfumul in vanzare.

Byredo isi descrie parfumul ca avand note de varf de fructe de ienupar si piper negru, note de mijloc de violete si acorduri de piele intoarsa si iris si notele de baza de patchouli, ambra neagra si vanilie.

Pentru ca in mod obisnuit fotografii sunt cei care lucreaza cu un parfum deja creat pentru a realiza imaginile pentru o campanie publicitara, acest proiect este cu atat mai deosebit si mai remarcabil.

La cat de interesanta, in lipsa unui termen mai nimerit, este fotografia, fara indoiala si parfumul va avea un parcurs de succes printre iubitorii de frumos, indiferent care dintre simturi este mai stimulat.

Foto preluata de pe http://thecut.tumblr.com/

Comentarii